fbpx

1. Verzenden

Indien de klant wenst dat de bestelling geleverd wordt, zal dit steeds gebeuren op het adres dat door de klant wordt ingevuld tijdens het bestelproces. Indien de klant niet aanwezig is om de bestelling te ontvangen is het mogelijk dat de bestelling wordt geleverd bij de buren. De klant wordt hiervan op de hoogte gesteld. Foutief doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten.

Momenteel kan er verzonden worden naar adressen in België en Nederland. Voor verzending naar andere landen kan u ons steeds contacteren via info@babientje.be

Verzending gebeurt in samenwerking met Bpost. De standaard verzendkost wordt u kenbaar gemaakt tijdens het bestelproces. Momenteel bedraagt de standaard verzendkost 4,95 EUR naar België en 10,00 EUR naar Nederland.

Indien het pakket zwaarder weegt dan 10,00 kg, de lengte plus omtrek groter is dan 300cm of de langste zijde groter is dan 150cm, dan kan een andere verzendkost dan de standaard verzendkost van toepassing zijn. Bij de verwerking van de bestelling zal in dat geval één van de medewerkers van Babientje contact opnemen met de klant vooraleer het pakket wordt verzonden. Wij baseren ons op de standaardafmetingen zoals voorgeschreven door Bpost.

U wordt via e-mail op de hoogte gehouden van de bevestiging van verzending. Verzending gebeurt na ontvangst van betaling. Binnen België en Nederland is standaard een leveringstermijn van 1 à 2 werkdagen voorzien volgend op de dag van verzending. Bestellingen gedaan op werkdagen voor 14 uur, worden diezelfde dag verzonden.

Doordat de klant aangeeft te opteren voor verzending, verklaart de klant kennis genomen te hebben van de algemene voorwaarden van Bpost, deze zijn tevens terug te vinden via https://www.bpost.be/nl/terms-and-conditions.

Indien de klant dit wenst kan de bestelling ook afgehaald worden in onze winkel gelegen te Bouwelsesteenweg 20, 2560 Nijlen. In dit geval zijn er uiteraard geen verzendkosten. Openingsuren zijn terug te vinden op onze website www.babientje.be

2. Retourneren

Als het product niet aan de vereisten van de klant voldoet heeft deze het recht het product binnen de 14 dagen te retourneren.

Tijdens de eerste 14 dagen na de levering dient de klant zorgvuldig om te gaan met de bestelling en de verpakking. Als de klant de goederen nog wil kunnen retourneren zoals in deze paragraaf beschreven, mag de klant de artikelen enkel in die mate uitpakken of gebruiken als nodig is om te kunnen beoordelen of het artikel aan de wensen voldoet. Teruggestuurde goederen mogen niet gebruikt zijn. Als de klant de goederen terugstuurt, moet dit gebeuren samen met de originele verpakking, met alle geleverde accessoires en in de originele staat en verpakking en rekening houdende met onze instructies hieronder.

De kosten voor het retourneren vallen volledig ten laste van de klant. Binnen de 30 dagen nadat Babientje de artikelen heeft ontvangen zal Babientje de volledige aankoopprijs terugbetalen op het rekeningnummer waarmee de online aankoop betaald werd (*). De terugbetaling zal enkel geschieden indien de artikelen na inspectie opnieuw als verkoopbaar worden beschouwd.

Om de retour snel en correct uit te oefenen, dient de klant de retour aan te melden via een e-mail naar info@babientje.be met duidelijke vermelding van het verkoopnummer, factuurnummer en de artikelcode van het artikel dat de klant wil retourneren.

Retouradres:

Bouwelsesteenweg 20

2560 Nijlen, België

Uiteraard kan het artikel ook kosteloos teruggebracht worden naar onze winkel gevestigd te Bouwelsesteenweg 20, 2560 Nijlen. Openingsuren zijn terug te vinden op onze website www.babientje.be.

De klant kan in dit geval in ruil voor het artikel ofwel een geschenkbon ontvangen ofwel zal Babientje het bedrag terugstorten op het rekeningnummer waarmee de online aankoop betaald werd (*). Er wordt in geen geval cash geld teruggegeven in onze winkel.

Volgende artikelen vallen niet onder het retourrecht:

* artikelen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden

* specifiek voor de klant bestelde goederen

* geschenkbon/cadeaucheque

Afgeprijsde artikelen (solden) die via de webshop werden aangekocht en binnen de aangeduide termijn geretourneerd werden,  zullen niet worden terugbetaald – u kan hiervoor wel een tegoedbon ontvangen.

(*) Terugstorting van het aankoopbedrag kan enkel gebeuren indien de aankoop en betaling online in onze webshop gebeurde.